Over mij

Ik wil mijzelf graag voorstellen. Mijn naam is Marcel van Langen. Ik ben beschikbaar als freelancer. Een harde en eerlijke werker, met een passie voor doelgerichte oplossingen. Ik voer al jaren mooie klussen uit voor geweldige klanten. Mijn technische specialisaties zijn het Thinkwise platform, SQL Server en ColdFusion development.

In 1996 zat mijn studie aan de Universiteit van Utrecht erop. Ik was officieel Meester in de Rechtsgeleerdheid, met een specialisatie in Staats- en Bestuursrecht en Rechtsfilosofie. Ik wist toen al dat mijn toekomst lag in de wereld van ICT, meer in het bijzonder de internettechnologie.

Gelukkig kwam er vrijwel direct een stage bij een middelgroot ICT-bedrijf langs. Dat bedrijf was juist de mogelijkheden van internet aan het verkennen. Een mooie springplank, van waaruit ik een paar jaar later de sprong heb gewaagd naar een eigen bedrijf. Leren, groeien, ervaren stond voorop.

In de loop der jaren heb ik via allerlei omzwervingen alle aspecten van ICT mogen ervaren, van ondernemer tot ontwikkelaar, en van adviseur tot projectmanager. Een brede kijk, die mij dagelijks helpt om ICT wensen in het perspectief van techniek, mens en organisatie te zien.

De laatste jaren heb ik vooral op projectbasis gewerkt, vaak bij klanten op locatie. Je leert flexibel te zijn en je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden. Mede daardoor ben ik goed thuis in diverse projectaanpakken (waaronder Scrum), evenals de daarbij behorende belangrijkste softwareproducten.

Mijn technische wapens zijn het Thinkwise platform, SQL Server en ColdFusion / Lucee development. Stuk voor stuk krachtige omgevingen waarin ik mij zeer thuis voel. Hierbij hoort natuurlijk ook uitgebreide kennis van gerelateerde technieken, frameworks en tools als jQuery, ColdBox, dbForge, Jira, BitBucket, Bootstrap, Confluence, Fusebox, HighCharts, Xpath, Crystal Reports en PhoneGap.

 • Certified ColdFusion Developer
 • Advanced jQuery
 • Certified Thinkwise Associate
 • Advanced T-SQL programming
 • Sociale hygiëne
 • Google Certified Analytics
 • Node.JS development
 • Unified Modelling Language (UML)
 • Presentatievaardigheden
 • Bootstrap 4 Development
 • Post-HBO Kunstgeschiedenis
 • Post-HBO Pedagogiek

Landmerc - Wageningen
09-2019 - heden
Binnen Landmerc ben ik als ColdFusion en Thinkwise developer betrokken bij diverse grootschalige en complexe projecten in de zorg. Daarnaast ben ik binnen Landmerc werkzaam als security officer in het kader van de NEN 7510 / ISO 27001 certificering en de regelgeving in het kader van de AVG.

Morloff - Rhenen
02-2011 - heden
Morloff is het bedrijf waarbinnen ik mijn freelance werkzaamheden uitvoer. Het gaat veelal om web toepassingen die gericht zijn op het automatiseren van bedrijfstoepassingen. Dit zijn veelal projecten van langere duur. Daarnaast begeleid en advies ik klanten voor het succesvol inzetten van automatisering.

Prolific - Wageningen
05-2001 - 02-2011
Prolific was een mede door mijzelf opgericht ICT-bedrijf. Prolific ondersteunde organisaties bij meer complexe ICT-vraagstukken. Diensten lagen vooral op het vlak van consultancy en maatwerk software development.

DMR Consulting BV - Utrecht
08-2000 - 05-2001
Op basis van detachering heb ik binnen DMR binnen grote projecten diverse functies mogen vervullen, onder andere voor Fortis Bank, COLT Telecom en AEGON Verzekeringen. Ik was onder andere projectmanager voor de Y2K conversie bij AEGON en e-business consultant voor Fortis Bank.

Maerlant Internet Diensten BV - Tiel
01-1999 - 08-2000
Maerlant was mijn eerste eigen bedrijf, opgericht met 3 mede-ondernemers. Binnen Maerlant lag de nadruk op het maatwerk ontwikkelen van web toepassingen en het begeleiden van organisaties bij het realiseren van internetprojecten.

Q-Ray / STOAS-groep - Wageningen
10-1996 - 01-1999
Q-Ray is automatiseerder van kennisintensieve instellingen binnen de agrarische sector. In 1996 ben ik begonnen als junior webdeveloper. In de daaropvolgende jaren heb ik met de organisatie mee mogen groeien naar hoofdverantwoordelijke voor de afdeling Internettechnologie.

Thinkwise / CFML / Lucee / Jira / SQL Server / Agile / HTML5 / CSS / Git / Eclipse / Scrum / Confluence / BitBucket / dbForge / MySQL / Bootstrap / Slack / Bazaar / AdWords / Fusebox / SmartGit / Pencil / Coldbox / jQuery / PhoneGap / Visual Studio Code / Javascript / Subversion / IntelliJ / Collabtive / Prezi / Artisteer / Xpath / Fireworks / HighCharts / TeamViewer / Crystal Reports / Office

Rode Kruis Nederland
01-2019 - 04-2019
Betrokken bij de opzet van een online platform voor matching van aanvragen.

Buurtgezinnen
03-2018 - heden
Steun aan een vraaggezin met opvang, schoolprestaties en andere ondersteuning

Huize Agnes
04-2018 - 08-2018
Website gerealiseerd voor Huize Agnes: tijdelijke opvang vrouwen en kinderen


Nieuwsgierig geworden? Laat het me weten, ik hoor het graag! Je kunt altijd contact met mij opnemen.

Over mij

Mijn naam is Marcel van Langen. Ik ben werkzaam als freelancer. Een harde en eerlijke werker, met een passie voor doelgerichte oplossingen. Ik voer al jaren mooie klussen uit voor geweldige klanten. Mijn technische specialisaties zijn het Thinkwise platform, SQL Server en ColdFusion development.

Lees verder...
Diensten