Thinkwise menu-item een custom naam geven

Wanneer je gebruik maakt van de standaard mogelijkheden van Thinkwise, krijgt een menu-item standaard de naam van bijvoorbeeld de tabel die je in het menu hebt geplaatst. Soms wil je dat niet, en kiezen voor een zelfgekozen titel voor de link. Gelukkig biedt Thinkwise hiervoor de mogelijkheid. In dit korte artikel laten we je zien hoe je dat moet doen.

Het is altijd verstandig om hierbij zogenaamde varianten te gebruiken. Varianten gebruik je als je een alternatieve manier zoekt om een specifieke tabel te presenteren aan je gebruikers. Altijd verstandig, omdat je dan voor de toekomst de vrijheid houdt om aanpassingen te maken, specifiek voor die presentatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van prefilters. Maar goed, we gaan dus eerst een variant maken.

Wij werken in de versie 2020.1. Ga voor het maken van een variant naar User Interface > Subjects. Selecteer de tabel waarvan je een variant wilt maken. Klik vervolgens op de taak 'Create tab variant'. Geef de variant een naam. Ik kies er graag voor om de naam te laten beginnen met de naam van de onderliggende tabel. In mijn geval maak ik de tabel 'bericht_overzicht' van de tabel 'bericht'.

Belangrijk: vergeet op het tabblad 'settings' niet het vinkje te zetten bij 'translate'!

Nu is het tijd om deze variant in het menu te plaatsen. Ga daarvoor naar User Interface > Menus > Design. Je ziet nu ook de variant staan in de lijst. Sleep deze op de gewenste plaats in het menu.

Nu moeten we alleen nog de naam van het menu-item aanpassen. Ga hiervoor naar User Interface > Translations. Standaard staat het nieuwe item er nog niet bij, dus klik eerst op de taak 'Generate translation objects'. Je kunt nu de translation aanpassen en daarmee de titel van het menu-item!

Over mij

Mijn naam is Marcel van Langen. Ik ben werkzaam als freelancer. Een harde en eerlijke werker, met een passie voor doelgerichte oplossingen. Ik voer al jaren mooie klussen uit voor geweldige klanten. Mijn technische specialisaties zijn het Thinkwise platform, SQL Server en ColdFusion development.

Lees verder...
Diensten