Thinkwise foutmelding bestand kan niet worden gevonden

Bij het werken in een nieuw project binnen de Thinkwise Software Factory krijg je mogelijk de volgende foutmelding: 'Het aangevraagde bestand kon niet worden gevonden of is niet toegankelijk'. Deze duikt bijvoorbeeld op bij het aanmaken van een taak. Tijd voor een kort artikel om uit te leggen waar dit door komt en - belangrijker nog - hoe je dit eenvoudig kunt oplossen!

De oorzaak van deze foutmelding is een niet bestaande projectfolder (of omdat je geen rechten hebt op de betreffende folder). Gelukkig kun je dat op ieder moment wijzigen. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  • Ga naar Projects > Project overview
  • Selecteer het betreffende project
  • Selecteer de betreffende Project versie
  • Ga naar het tabblad Form
  • Pas de 'Project folder specification' aan

Om zeker te weten dat je een goede folder aangeeft, kun je ook eerst in bijvoorbeeld Windows Verkenner de folder opzoeken (en indien nodig aanmaken). De meest logische plek voor deze folder is in de folder {Thinkwise_folder}\Applicaties\{Projectnaam}\{versie}\, dus bijvoorbeeld:


		\\10.4.103.10\Thinkwise\Applicaties\ISOTOOLKIT\1.22\
			

Heb je deze aangemaakt, dan kun je daarna het pad uit Windows Verkenner kopieren naar het veld 'Project folder specification'.

Over mij

Mijn naam is Marcel van Langen. Ik ben werkzaam als freelancer. Een harde en eerlijke werker, met een passie voor doelgerichte oplossingen. Ik voer al jaren mooie klussen uit voor geweldige klanten. Mijn technische specialisaties zijn het Thinkwise platform, SQL Server en ColdFusion development.

Lees verder...
Diensten