Vreemde tekens in URL bij gebruik AddThis

01-02-2013 | Marcel van Langen | HTML, XHTML en CSS | plugin, addon, addthis, social, media, raar

AddThis levert een handige plugin, waarmee je eenvoudig sociale functies aan je website kunt toevoegen. Denk hierbij vooral aan een handige toolbar, waarmee gebruikers snel een pagina binnen jouw website kunnen liken of sharen. Allemaal mooi en aardig, maar als je deze plugin gebruikt, kan het zomaar zijn dat je URL er ineens een stuk anders uit ziet. En dat wil je natuurlijk niet.

Ik gebruik AddThis bijvoorbeeld op mijn eigen website www.ikbeneenipad.nl, maar ook voor klanten en hun projecten heb ik al meerdere keren de AddThis plugin gebruikt. Hij ziet er netjes uit en doet zijn werk prima. Bovendien krijg je - als de plugin gebruikt is - netjes een rapport met het aantal keren dat een gebruiker iets sociaals met jouw content heeft gedaan.

Gebruik je deze plugin, maar zie je ineens rare karakters verschijnen in je URL's. Dan zijn dit de zogenaamde adresbalk tracking codes die aan het werk zijn. Dan wordt bijvoorbeeld achter je bestaande URL een string als #.RuwleTaVWLo geplaatst. Op zich zit daar een gedachte achter, want op deze manier kan AddThis tracken wanneer een gebruiker de URL knipt en plakt. Op zich aardig, maar het ziet er natuurlijk niet. Gelukkig kun je dat uitzetten door de volgende javascript aan je website toe te voegen:

<script type="text/javascript">
var addthis_config = {
data_track_address_bar: false,
data_track_clickback: false
};
</script>

Ik werd er op gewezen dat dit ook voorkomt als je gebruik maakt van de Wordpress plugin. Hoewel ik hiermee nooit werk, heb ik begrepen dat je dat kunt instellen in de Advanced settings van de plugin.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS