Twitter terminologie

05-07-2011 | Marcel van Langen | Innovatie | twitter, tweet, twit, twerminologie

Twitter is enorm populair. Twitter heeft een hele reeks nieuwe termen voortgebracht. In veel gevallen gaat het om nare verbasteringen van Engelse termen, maar we moeten het ermee doen. In deze post breng ik de belangrijkste Twitter termen bij elkaar. Aangezien er nog steeds nieuwe termen ontstaan, zal ik dit artikel met enige regelmaat aanpassen en uitbreiden.

Twitter

De microblog dienst zelf. Deze dienst maakt het mogelijk om via korte berichten je status aan je volgers door te geven, de updates van vrienden te lezen, links te delen etc.

Tweet

Ieder bericht dat je plaatst heeft een tweet, een kort bericht van maximaal 140 karakters. Sommigen noemen deze berichten twits. Een voorbeeld van een standaard tweet is bijvoorbeeld:

Zojuist heeft Gargamel ons smurfendorp gevonden. Compleet uitgeroeid. Van level 28 terug naar 1. Ontroostbare zoon. Bedankt, slechterik.

Retweet

Als je een bericht van een ander doorgeeft aan al jouw volgers, heet dat een retweet. Herkenbaar aan de letters RT in het bericht. Stel dat je een bericht van mij zou willen retweeten, dan zou je bericht er als volgt uit kunnen zien:

RT @Morloff Ooit ben ik bij LinkedIn de groep "Adobe ColdFusion experts" begonnen. 433 leden later weet ik nog niet wat ik er mee moet.

Reply

Reageer je met jouw bericht op een bericht van iemand anders, dan kan dat door je bericht te starten met @username. Stel dat je mij wilt feliciteren met mijn verjaardag, dan zou je bericht er als volgt uit kunnen zien:

@Morloff Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Direct Message

Je kunt ook iemand via Twitter een bericht sturen die alleen de ontvanger kan lezen. Andere volgers zien dit bericht niet. Deze berichten zijn herkenbaar aan het gebruik van de letter D. Een voorbeeld hiervan is onderstaand bericht die je aan mij zou sturen:

D @Morloff Dit bericht is alleen voor jou. Ik wil niet dat mijn andere volgers dit bericht ook zien.

Follower

Op Twitter bepaal je zelf wie je wilt volgen. Iemand die jou volgt is een Follower. Iemand die jij volgt, hoeft niet perse jou te volgen. Als je de posts van iemand interessant is, kun je deze persoon eenvoudig gaan volgen.

Hash tag

Een hash tag is het teken #. Dit teken gebruik je om het onderwerp van je bericht aan te geven. Hash tags worden ook vaak gebruikt om een korte emotie aan te geven op het bericht dat je stuurt. Zie bijvoorbeeld het volgende bericht:

Ik heb vandaag een nieuwe deuk in mijn auto gereden #autoverzekering #balen

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS