Tips en trucs voor Tiny Tower

04-08-2011 | Marcel van Langen | iPad | apple, ipad, apps, appstore, strategie

Tiny Tower is op dit moment een van de meest populaire games voor de iPad. De app wordt dagelijks gespeeld door duizenden liefhebbers van strategische games. Ook ik speel het spel regelmatig. Ik heb een aantal tips verzameld om het spelen nog aangenamer te maken. Overigens vind je dit artikel ook op IkbeneeniPad.nl.

Tiny Tower is een verslavend spel voor de iPad. Aan het begin van het spel is het nog allemaal goed te overzien, maar al snel dreigt het wat onoverzichtelijk en inefficiƫnt te worden. Tijd voor wat handige tips en trucs uit de praktijk:

 • Je kunt Bux inruilen voor geld. De enige echt aantrekkelijke deal is 50 Bux tegen 100.000 munten. Zeker in het begin van het spel kun je zo sneller nieuwe verdiepingen bouwen. Je kunt Bux inruilen door te kiezen voor Menu en dan voor Bank.
 • Koop de gouden lift pas rond verdieping 30. Tot die tijd kun je prima uit de voeten met de op een na snelste lift. De gouden lift kost immers 125 Bux, en die kun je in het begin beter gebruiken om in te ruilen tegen munten.
 • Ben je rond verdieping 35, geef dan iedere Bitizen kleren in de kleur van het soort verdieping. Dus: iedere Bitizen die werkt op een verdieping Food, heeft in dat geval een groen shirt aan. Op die manier kun je veel sneller de zoekopdrachten uitvoeren. Klik daarvoor net zo vaak op Dress Up tot je de gewenste kleur hebt gevonden. Dit kost wel een munt per klik, maar dat heb je zo terug verdiend door het sneller uitvoeren van opdrachten.
 • Je krijgt netjes een melding als een product gereed is en als een verdieping geen enkel product meer voert, maar je krijgt geen melding als een van de producten op is (tenzij het het laatste product van die verdieping is). Ik loop dan ook altijd alle verdiepingen even langs, in plaats van steeds op de melding te klikken. Op die manier mis ik geen mogelijkheid om producten te stocken.
 • Het is altijd zinvol om te proberen op een verdieping alle drie de producten tegelijkertijd te in stock te hebben. Gebeurt dit namelijk, dan krijg je altijd een klein cadeautje. Vaak zijn het wat extra munten, maar eens in de zoveel tijd krijg je een Bux voor je inspanning. En die zijn natuurlijk altijd handig. Bovendien levert het derde product meer op.
 • Zet verdiepingen van dezelfde kleur bij elkaar. Zeker als je meer dan 30 verdiepingen hebt, is dit wel zo overzichtelijk. Het zorgt er bovendien voor dat je sneller zoekopdrachten kunt uitvoeren en beter overzicht houdt. Wil je een verdieping verplaatsen, klik dan op de verdieping en kies voor Move.
 • De score van een Bitizen voor een bepaald soort verdieping bepaalt de winst die je per product maakt. Heb je bijvoorbeeld 3 Bitizens op een verdieping rondlopen die allemaal een 6 scoren voor dat soort verdieping (bijvoorbeeld Food), dan krijg je per product 18% winst. Ik ga nooit voor minder dan een 8. Is de Bitizen niet goed genoeg, dan kies ik altijd voor Evict en wacht ik op een betere Bitizen.
 • Zorg ervoor dat zoveel mogelijk Bitizens in hun droombaan terecht komen. Een Bitizen in een droombaan heeft namelijk tot gevolg dat je van een van de producten een dubbele hoeveelheid krijgt. Voor hetzelfde geld! En dat is natuurlijk wel zo prettig.
 • Laat je niet verleiden om het soort verdieping dat je gaat bouwen af te laten hangen van de werkloze Bitizens die je hebt. Kies voor een gelijkmatige verdeling van alle soorten verdiepingen. Een gelijkmatige verdeling zorgt namelijk voor een hogere vraag en dus hogere verkopen. Evict in dat geval wat Bitizens en wacht beter passende Bitizens af.
 • Gebruik de Bux. Ze zijn er niet voor niets. Zeker als je de snelste lift hebt, kun je je Bux vrij besteden. Ik gebruik ze vooral om goed passende Bitizens te vinden. Een slecht passende Bitizen of een laag scorende Bitizens wordt direct uitgezet. Iemand uitzetten kost je niets. Maar ook het ruilen van 50 Bux voor 100.000 munten kan er handig zijn. Gebruik Bux niet om een klusje van 5 of 10 minuten sneller af te maken, daar heb je weinig aan.
 • Zorg ervoor dat je net iets meer woonruimte beschikbaar hebt dan dat je Bitizens nodig hebt. Niet teveel natuurlijk, want dat is natuurlijk zonde van je munten. Ik probeer altijd 1 tot 5 plaatsen beschikbaar te hebben. Op die manier kun je rustig het aanbod van makelaars afwachten.
 • Reageer niet op iedere melding. Het kan verleidelijk zijn om constant meldingen aan te klikken. Dit kost nogal wat tijd, en het kan efficiĆ«nter. Zeker als je meer dan 40 verdiepingen hebt, heb je anders al snel een dagtaak aan het langslopen van alle meldingen en verdiepingen. Ik probeer op de dagen dat ik Tiny Tower kan spelen ieder half uur het spel kort te openen en even alles langs te gaan.
 • Ben je ontevreden over een verdieping, dan kun je dit altijd wijzigen. Eigenlijk gaat dit heel eenvoudig en het kost je geen extra munten of Bux. Wacht tot de verdieping geen producten meer verkoopt en kies vervolgens voor Delete. De verdieping komt dan weer in Construction te staan en voor je het weet heb je weer een andere winkel!
 • Eens in de zoveel tijd krijg je een VIP. Zie je een VIP klik dan niet meteen op de lobby, maar kijk eerst wat voor soort VIP het is. Wellicht is het handig om namelijk eerst nog iets te doen. Krijg je bijvoorbeeld een makelaar, dan zou je eerst nog een plekje ergens vrij kunnen maken, voordat je de makelaar daadwerkelijk naar de betreffende verdieping stuurt.
 • Leg je het spel voor wat langere tijd weg (bijvoorbeeld omdat je gaat slapen), zorg er dan voor dat er genoeg te doen is voor de Bitizens. Wellicht kan het dan handig zijn om bijvoorbeeld wat Bux te besteden om een paar grotere klussen gedaan te krijgen. Of wellicht kun je het bouwen van een nieuwe verdieping in ieder geval aanzetten, de volgende ochtend ben je dan alweer een stuk verder!
 • Heb je er de tijd voor, ga er dan zo nu en dan goed voor zitten. Neem bijvoorbeeld een half uur en doe in die tijd alles wat Tiny Towers nodig heeft. Bedien de lift, vind de gezochte Bitizens, restock zo gauw het mogelijk is, optimaliseer de verdeling van je Bitizens over de verschillende verdiepingen etc. Je zult zien dat je in zo'n sessie behoorlijk wat bux en munten kunt verdienen.

Ik hoop en verwacht dat deze tips je verder helpen. Heb je nog meer tips, laat het dan weten in de comments van Ikbeneenipad.nl!

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS