Project Leren Ondernemen Leonardo Onderwijs

07-03-2012 | Marcel van Langen | Morloff | Leonardo, de Ruyter, Erichem, Kastanjepoort

Mij is gevraagd om een rol te spelen in het project Leren Ondernemen. Een erg leuk en nuttig project. Kinderen in groep 5 en 6 van het Leonardo onderwijs leren in dit project over ondernemen, en wat daar allemaal bij komt kijken. De kinderen hebben hiervoor een virtuele BV opgericht, de Ruyter BV. En toen kwam er ineens een klant binnenlopen...

Begin 2012 startte het project Leren ondernemen. Een kort en leuk project om de kinderen wegwijs te maken in het ondernemen. Joke is de moeder van een van de kinderen in de klas, en ze heeft recent haar eerste boek gepubliceerd. Zij werd het onderwerp voor dit project. Het hoofddoel: maak Joke beroemd! Er is gekozen voor een website. Nou weet ik daar het nodige van. Het leek me bovendien erg leuk om samen met de kinderen aan dit project te werken. Zo kon ik met mijn kennis en expertise bijdragen aan het onderwijs.

Wat bleek het een leuk project te zijn! De kinderen waren enorm enthousiast. De meest fantastische en wilde ideeën kwamen op tafel. Wat een creativiteit, wat een energie. Al die ideeën hebben we op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we bepaald wat we wel en wat we (nog) niet zouden doen. Samen met de klant. Net als in een echt bedrijf.

En toen moest ik pas echt aan het werk. In een week tijd heb ik de website gemaakt en gekoppeld aan ons zogenaamde Content Management System, FRITZ genaamd. Ik was enthousiast over het resultaat, maar zou Joke dat ook zijn? En wat zouden de kinderen ervan vinden? Een week later heb ik de website in de klas gepresenteerd. Dat was best spannend, maar gelukkig vond iedereen het mooi! Inmiddels is de website te vinden op www.jokejanssen.nl.

Ondertussen hadden de kinderen niet stilgezeten. De kinderen hadden mooie tekeningen voor de website gemaakt. Deze zijn verspreid over deze website te bekijken. Boaz en Isar hebben een flitsend filmpje gemaakt. Samen met Joke is ook een artikel voor Wikipedia gemaakt. In de twee weken daarop hebben we de website verder afgemaakt. We hebben het project afgerond met een evaluatie in de klas en natuurlijk de officiële opening van de website.

De volgende fase dient zich al aan. Een website is natuurlijk mooi, maar we moeten het straks de wereld wel laten weten. We gaan kortom aan de slag met webpromotie en zoekmachine optimalisatie. Natuurlijk gaan we dit weer samen met de kinderen doen. Maar eerst nog even nagenieten van het bereikte resultaat: een mooie website voor een tevreden klant.

Terugkijkend vind ik het een erg geslaagd project. De kinderen hebben een kijkje kunnen nemen in de wondere wereld van het ondernemen. Luisteren naar de klant, doelen vaststellen, creatief zijn, haalbare doelen stellen samenwerken, en soms gewoon lekker eigenwijs zijn. Ik hoop dat de kinderen er wat van hebben opgestoken. Ik in ieder geval wel. Alle kinderen van de Ruyter BV, meester Martijn en Joke, bedankt voor het leuke project!

Dit artikel is ook te vinden op de website van Joke Janssen (www.jokejanssen.nl)

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS