Programma's kiezen in Zanox Marketplace

18-01-2013 | Marcel van Langen | Innovatie | zanox, adverteren, online, publisher, performance

In het vorige artikel hebben we je verteld hoe je met Zanox aan de slag kunt gaan. Nu is het tijd om een programma te kiezen. Een programma is in wezen niets meer dan een advertentieprogramma op basis van affiliates. Ben jij de uitgever, dan ben jij dus de affiliate. Neem je uiteindelijk deel aan een programma, dan betekent dat concreet dat jij je verplicht om de advertenties te plaatsen in ruil voor affiliate inkomsten!

In het vorige artikel hebben we ons profiel gecompleteerd. Zo'n compleet profiel is een belangrijke voorwaarde, want een adverteerder moet in jou een geschikte affiliate partner zien. Tijd om aan de slag te gaan. Om aan een programma deel te gaan nemen, gaan we eerst op zoek naar een programma dat goed bij ons past. Hiervoor klikken we op de Zanox Marketplace op de link Programma's.

Ben je nieuw, dan zullen er nog geen programma's staan in het onderdeel Uw programma's. Je kunt op allerlei manieren zoeken naar programma's. Zo kun je fulltext zoeken, maar ook op regio, sector, status etc. Omdat Zanox in meerdere landen opereert, draaien er nogal wat programma's. Als het goed is heb je in je profiel aangegeven op welke landen jouw website zich richt. Klik dan ook op "Passend bij mijn advertentieruimte" om de lijst met programma's te beperken tot jouw regio's. In het geval van www.ikbeneenipad.nl heb ik alleen de landen Nederland en België opgegeven. Dat scheelt al een heleboel gezoek!

Ik kies voor het iCentre NL programma. Dit is namelijk de grootste Apple Premium Reseller keten in Nederland. Dit programma past met andere woorden uitstekend bij de website www.ikbeneenipad.nl. Ieder programma kent zijn eigen voorwaarden. Dit programma werkt met een een commissie van een paar procent en er zijn banners beschikbaar. Lekker makkelijk dus. Om mee te doen aan dit programma klik je op de link Aansluiten bij programma. Hiervoor moet je de voorwaarden van het programma accepteren. Verder is het uiterste verstandig om een kort bericht aan de adverteerder toe te voegen om je motivatie voor het programma te laten zien. Ditzelfde hebben wij gedaan voor HelloFresh en CoolBlue.

In de meeste gevallen heeft de adverteerder aangegeven dat hij online uitgevers eerst wil accepteren, voordat je mee kan doen aan een programma. Het wachten is nu dus op akkoord. Tot die tijd heeft het dus ook geen enkele zin om banners te plaatsen of anderszins promotionele activiteiten te ondernemen.

Van CoolBlue ontving ik een werkdag later al goedkeuring. Van HelloFresh kreeg ik helaas een afwijziging. Van iCenter heb ik tot op heden (4 dagen later) nog niets vernomen. Aan de slag met CoolBlue dan maar. Althans, dat was de bedoeling. Want bij het inloggen op de Zanox Marketplace blijken alle campagnes nog steeds op In Behandeling te staan. En zolang dat het geval is, is het niet mogelijk om de advertenties te activeren. Een mailtje aan de helpdesk... Na een dag krijg ik een mailtje terug dat het is opgelost.

Inderdaad is het programma nu beschikbaar. iCentre NL heeft nog steeds niet van zich laten horen, ik vermoed dat die niet meer actief zijn met hun programma. We hebben nu een programma. In het volgende artikel gaan we ook daadwerkelijk deelnemen aan het programma!

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS