PostCrossing.com - ansichtkaarten

25-02-2011 | Marcel van Langen | Innovatie | postcrossing, briefkaart, ansichtkaart, penvriendin

In deze tijd van digitalisering is sociale media het electronische alternatief voor intermenselijk contact. Dit soort ontwikkelingen roept altijd een hang naar nostalgie op. Die kant lijkt het nu ook op te gaan voor de ouderwetse briefkaart. U weet wel, een kaartje in de bus. Voorkant: leuk plaatje. Achterkant: handgeschreven tekst. Want nu is er PostCrossing. En dit bericht legt uit waarom u zich aan moet melden.

De bedoeling van Postcrossing.com is eenvoudig. Je stuurt een willekeurige deelnemer aan Postcrossing.com iemand in de wereld een briefkaart, en je ontvangt van een ander willekeurig iemand vervolgens een briefkaart. En ga je echt actief meedoen, dan kan het zomaar zijn dat je een paar keer per week je brievenbus hoort klepperen. Om mee te doen met Postcrossing hoef je je alleen maar aan te melden. Deelname is gratis.

Ik ben me er natuurlijk van bewust dat niet iedereen hier om staat te springen. In het drukke alledaagse leven is er niet altijd tijd om leuke kaarten uit te zoeken en te versieren met een leuke, grappige of ontroerende boodschap. Maar voor veel mensen betekent Postcrossing plezier. Een leuke manier om met anderen even in contact te komen. Niets meer en niets minder. De cijfers onderbouwen dat. Inmiddels hebben meer dan 200.000 mensen zich aangemeld en zijn er al meer dan 6.000.000 briefkaarten verzonden via Postcrossing!

De werking is eenvoudig. Eerst meld je je aan voor Postcrossing. Je vraagt een adres aan waar jij een kaart naar moet versturen. Je krijgt dan het adres van een andere deelnemer en een code. Je krijgt dit ook per e-mail bevestigd. Dan natuurlijk de kaart versturen. Is de kaart ontvangen en de code geregistreerd door de ontvanger, dan kun je ook een kaart van een andere deelnemer verwachten. Van wie is natuurlijk een grote verrassing. Je kunt maximaal 5 briefkaarten tegelijkertijd onderweg hebben.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS