Gratis stockfoto's voor op je website

24-08-2011 | Marcel van Langen | HTML, XHTML en CSS | stockfoto, foto, banner, header, afbeelding

Als webontwikkelaar zul je dit herkennen. Je ontwikkelt een website maar hebt een paar mooie afbeeldingen nodig om een website af te maken. Maar iedere keer is het weer een uitdaging om online net die mooie foto te vinden. Om je tegemoet te komen biedt dit korte een overzicht met links naar websites die gratis stockfoto's aanbieden. Mooie foto's dus die je vaak gewoon kunt gebruiken!

Die ene afbeelding. Er moet wat blauw in zitten. Het moet rust uitstralen. Liefst een dier erbij. Iedere keer weer een crime om online te vinden. Bij designbureau's hebben ze nog wel eens van die mooie CD's met thema's en uitgebreide zoekfuncties, maar wij stervelingen moeten het doen met internet. Maar niet getreurd, daar is meer dan genoeg te vinden. Niet alleen via bijvoorbeeld Google Images of Flickr, maar ook via de volgende gespecialiseerde websites:

website cijfer toelichting
Stock.XCHNG 9 Uitstekende site met goed materiaal. Goede zoekfunctie bovendien. Wellicht eerst wat verwarrend omdat ze in de zoekresultaten ook links naar betaald materiaal opnemen.
Imagebase 7 Het aantal foto's is wellicht iets beperkter, maar de kwaliteit is goed. Vrij te gebruiken. Over het algemeen ook verkrijgbaar in hogere resoluties.
Morguefile 8 Zeer uitgebreid aanbod. Uitstekende site met toegankelijke zoekfunctie. Zoeken op kleur is natuurlijk top. Trefwoorden op foto's is helaas wat minder.
Openphoto 6 De kwaliteit van het aanboden materiaal is wisselend. Het loont de moeite om hier rond te neuzen, maar ook de zoekfunctie is nogal beperkt.
Stockvault 9 Ook hier staan in de zoekresultaten betaald en gratis materiaal bij elkaar. Even opletten dus, maar dan heb je ook toegang tot een van mijn favorieten!
Unprofound 6 Het materiaal is wisselend van kwaliteit. Een weinig uitgebreide zoekfunctie, mede door het gebrek aan trefwoorden. Wel optie om te zoeken op kleur.
EveryStockPhoto 8 Goed materiaal, goede kwaliteit, hogere resoluties. Dit is een meta zoekmachine en dat betekent eerder te veel dan te weinig resultaten. Goed startpunt.
Image*After 7 Heel veel materiaal, wisselend van kwaliteit. Zeker goede site voor moeilijk te vinden afbeeldingen. Handig: geeft de grootte aan in pixels en in cm bij op te geven resolutie.
Photogen 7 Overzichtelijke site met goed systeem, gebaseerd op trefwoord en categorie. Resoluties zijn vaak uitstekend. Zoekfunctie is te beperkt.


Er zijn natuurlijk nog tientallen andere gespecialiseerde websites. Maar met bovenstaande links heb je al toegang tot miljoenen fotobestanden. En dan moet dat ene pareltje toch wel te vinden zijn, nietwaar?

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS