Melding Columns and Types has not the same count

09-08-2016 | Marcel van Langen | ColdFusion | coldfusion,railo,foutmelding,query

Na zoveel jaren als ColdFusion / Railo ontwikkelaar, heb je vrijwel alle mogelijke foutmeldingen wel gezien. Maar dan is er ineens weer eentje die je nog niet eerder hebt gezien. Dit keer was het de beurt aan de foutmelding 'Columns and Types has not the same count'. Google gaf vrijwel geen resultaten op deze foutmelding, dus tijd voor een kort artikel!

Een eerste zoektocht op Google levert in eerste instantie niet veel op. Op het moment van schrijven niet meer dan 1 resultaat, een verwijzing naar de Git repository van Railo. Gelukkig geeft Railo wel voldoende informatie bij een fout, om te weten in welke hoek het probleem moet worden gezocht. De foutmelding verwijst namelijk direct naar een stuk code, waarin QueryNew wordt gebruikt om een custom query object aan te maken met expliciet benoemde kolommen.

Kennelijk is het zo dat er een verschil zit in het aantal kolommen dat wordt gevraagd, en de datatypen die daarbij horen. Zoals je waarschijnlijk wel weet kun je QueryNew gebruiken om direct een compleet (leeg) query object aan te maken, door een set van kolommen op te geven, en de datatypen van die kolommen ook op te geven. En inderdaad, al snel blijkt dat daar het probleem zat: er werden 12 kolommen benoemd, en 13 datatypen. De oplossing!

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS