Inlezen van feeds via CFFEED tag

15-04-2011 | Marcel van Langen | ColdFusion | coldfusion, cffeed, rss, xml

Een goede klant vroeg zich af het mogelijk was om de posts in zijn blog eenvoudig in te zetten in zijn webshop. De blog kon niet rechtstreeks via een datasource worden benaderd, dus vroeg de klant zich af of deze automatisch kon worden ingelezen. Aangezien zowel de blog als de webshop in ColdFusion zijn geschreven, moest het wel eenvoudig zijn. En dat was het ook.

Het blog maakt gebruik van Raymond Camden's BlogCFC. De webshop is maatwerk ColdFusion (niet door mij trouwens). Doel is om de blog entries ook zichtbaar te maken in de webshop. Het enige dat hiervoor nodig is, is een task die (eventueel via de scheduler) de laatste entries ophaalt en deze verwerkt. De RSS feed is hiervoor natuurlijk een uitstekende mogelijkheid.

Sinds ColdFusion 8 bestaat de CFFEED tag, die niet alleen feeds kan maken, maar ook feeds kan inlezen. Twee minuten werk leverden de volgende code op die de entries inleest en opslaat in een query object.

<cfset variables.feedurl="http://blog.pasioingredients.com/rss.cfm?mode=full" />
<cffeed source="#variables.feedurl#" properties="feedmeta" query="feeditems" />

Het resultaat? Een query object waarmee je vervolgens van alles mee kunt doen. Direct tonen, opslaan in de database, schedulen, alles is mogelijk. Een eenvoudige CFDUMP leert je welke velden er beschikbaar zijn. Benieuwd hoeveel regels code andere programmeertalen nodig hebben om dit voor elkaar te krijgen! CFFEED biedt echter nog veel meer. Zo kun je de informatie net zo eenvoudig opslaan in een structure of in een XML bestand.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS