Foutmelding entity has incorrect type

20-05-2011 | Marcel van Langen | ColdFusion | coldfusion, error, foutmelding, functie, incorrect

Over het algemeen hebben we als ColdFusion ontwikkelaars niet te klagen over de duidelijkheid van ColdFusion foutmeldingen. Meestal geven ze een goede indicatie in welke hoek je het moet zoeken. Er zijn programmeertalen die het de ontwikkelaars een stuk lastiger maken. Maar soms... Zo keek ik vanochtend tegen de volgende foutmelding aan: "Entity has incorrect type for being called as a function". U zegt wat?

Deze melding geeft de ontwikkelaar wel erg weinig houvast. De site waar dit gebeurde maakt gebruik van een behoorlijk aantal functies. Deels private functies, deel publieke functies. In een van de functies werd gebruik gemaakt van een argument genaamd DebiteurOpgemaakt (ik kan het ook niet helpen). En kennelijk kwam deze naam ook elders voor, maar dan als methode, waardoor ColdFusion niet meer wist of het nu het argument of de methode moest gebruiken.

Wil je deze foutmelding dus laten verdwijnen, dan is het verstandig om nog eens even goed je naamgeving van variabelen te bekijken. Wedden dat je ergens per ongeluk twee keer dezelfde naam hebt gebruikt?

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS