Vijf interessante apps voor de iPad - Deel 3

09-06-2011 | Marcel van Langen | iPad | iPad, tablet, apps, appstore

En opnieuw een post over leuke, interessante, verrassende en vaak gratis apps voor de iPad. In eerdere posts hadden we het al over Aweditorium, Dropbox, Lego Harry Potter, Notebooks, Ted, iChromy, Flipboard, Smurfs, BeatWave en Planetary. Ditmaal zijn de volgende apps aan de beurt: TechFish, xFeed, Worms HD, Super 7 HD en Contraptions.

TechFish

screenshot TechFish

Sinds november 2010 is TechFish te downloaden. TechFish was een van de eerste apps van uitgever IDG, uitgever van onder andere Computer Totaal en iPhone Magazine. Begon het nog voorzichtig, inmiddels worden er per dag tientallen interessante artikelen geplaatst uit de wereld van eCommerce, gadgets, gaming, hardware en meer. Kortom, een app voor techneuten en nerds. En daar is helemaal niets mis mee. Sterker nog: deze app is een aanrader, niet in de laatste plaats omdat al dit moois de lezer helemaal niets kost.

xFeed

screenshot xFeed

In de appstore circuleren nogal wat betaalde RSS readers. Ze proberen elkaar de loef af te steken met allerlei toeters en bellen. Ben je nou wat zuinig van aard en heb je vooral behoefte aan een RSS reader met goede basisfuncties, dan is xFeed zeker het proberen waard. De interface vereist wat gewenning, zeker als je de rubrieken wilt hernoemen en je eigen favoriete RSS feeds in die rubrieken wilt plaatsen. Maar ben je daar eenmaal uit, dan heb een eenvoudige en krachtige RSS reader, niets meer en niets minder.

Worms HD

screenshot Worms HD

In de jaren 90 speelde ik avond aan avond Worms met mijn huisgenoten. Nu heb ik die tijd niet meer, maar de nostalgische gevoelens blijven. Worms HD op de iPad is dan ook fantastisch, omdat het heel dicht bij dat originele Worms gevoel blijft. Het spel speelt enorm lekker weg, en zelfs newbies spelen binnen 5 minuten hun eerste potje. En speel je het multiplayer, dan wordt het natuurlijk echt genieten. Toegegeven, soms werken de controls wat tegen maar dat kan en mag de pret niet drukken. Topgame!

Super 7 HD

screenshot Super 7 HD

Super 7 bestond al langer voor de iPhone, maar de iPad brengt dit spel echt tot leven. Het doel van het spel is eenvoudig: er verschijnen steeds nieuwe getallen op het scherm. Laat ze botsen en de getallen tellen bij elkaar. Is het precies 7, dan verdwijnen de schijven. Je kunt ze laten botsen door lijnen met je vinger te tekenen. Natuurlijk hebben ze er nog allerlei leuke extra's bij gedaan, zoals schijven met negatieve getallen en verdubbelaars. Voor minder dan een Euro staat Super 7 HD al op je iPad.

Casey's Contraptions

screenshot Contraptions

Nog een betaalde app, maar ook deze is zijn geld meer dan waard. Iedereen die vroeger The Incredible Machine heeft gespeeld zal zich meteen thuis voelen. Dit spel bestaat uit een groot aantal levels. Ieder level heeft een doel, zoals het vangen van een ballon onder een mandje of het laten omvallen van een stapel boeken. In ieder level moet je je doel halen door allerhande objecten te laten stuiteren, knippen, vallen, bungelen, glijden, rijden, rollen etc. Zeker voor kinderen vanaf 8 jaar is dit zeer de moeite waard.

Zie ook:

Morloff heeft nu een eigen website opgezet voor de recensies van iPad apps. Ga hiervoor naar IkbeneeniPad.nl.

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS