Eerste rijervaring Citroen DS3

26-04-2011 | Marcel van Langen | Overig | citroen, ds3, rijtest, rijervaring

Sinds een paar weken ben ik de trotse bezitter van een Citroen DS3. Een eigenzinnige, stijlvolle en fraaie auto die de Nederlandse wegen weer eens stukje mooier maakt. Speciaal voor de mensen die al zo lang wachten op hun DS3 heb ik mijn eerste rij-ervaringen op het Citroen forum geplaatst. En omdat ik zo geniet van mijn auto heb ik deze rij-ervaring nu ook op mijn eigen site geplaatst.

Hierbij mijn eerste rij-ervaringen met mijn gloednieuwe DS3 e-HDI. Een paar weken heb ik mijn DS3 op mogen halen bij mijn Citroen dealer Emerkamp in Zwolle. Ik had de auto eind september besteld, dus ik was er wel aan toe! Eerst nog even de C5 Tourer opgepoetst en schoongemaakt voor de inruil natuurlijk. Na de nodige papierhandel mocht ik dan eindelijk rijden. Ze hadden de DS3 mooi gepresenteerd: hoes erover, flesje wijn erbij. Erg leuk.

Ik heb dus inmiddels mijn eerste kilometers mogen maken, zo’n 300 in totaal. Het leek me leuk voor alle nog wachtenden om mijn eerste rij-ervaringen te delen. Vergeet niet: ik heb jullie wachten ook maandenlang gedeeld... Ik heb zoals je al had kunnen verwachten een opvallende kleur genomen. Helder blauw met een wit dak. Officieel heet dat Blue Belle-Ile met Blanc Opale. Het is een prachtige kleur blauw en een zeer opvallende verschijning. Op de terugweg naar huis merkte ik dat meteen aan de reacties. Er wordt gekeken en gewezen. Een keer zelfs duimen omhoog van een andere Citroen rijder. Dit wordt vast wel wat minder als er meer op de weg verschijnen, maar het is en blijft een kleurrijke en verfrissende auto op de Nederlandse wegen. Ineens valt je op hoeveel saaie donkergrijze en zwarte auto’s er eigenlijk op de wegen rijden.

Het interieur is zeer verzorgd. Ikzelf heb voor leren bekleding gekozen (type lama) en de stoelen zitten werkelijk formidabel. De stoelverwarming bleek standaard. De radio doet zijn werk uitstekend en zeker voorin is de ruimte uitstekend. Alles is goed naar eigen wens in te stellen. De handgrepen achterin zijn handig voor de mensen die moeten proberen om weer uit de auto te komen. De bediening van de knoppen lijkt sterk op die van de C5 en voelde dan ook meteen vertrouwd. Wel top overigens dat er nu een goede ondersteuning voor mijn telefoon in zit: het werkte direct! Geen geklier meer met parrots en andere apparaten.

En dan de motor. Een proefrit was vooraf natuurlijk niet mogelijk, dus dat was de grote verrassing. Ik had eerder wel in de Skoda Fabia Greenline gereden, en hoopte maar niet dat de motor op die motor leek. Wat een pruttelende koffiemotor. Maar dat was het gelukkig niet in de DS3, integendeel. Het is een prachtige dieselmotor met ruim voldoende vermogen voor het gewicht van de auto. Hij trek goed door, pakt zijn toeren goed. Ik durf hem zelfs een licht sportieve diesel te noemen! Wat mij betreft de grote verrassing van de auto.

De auto als geheel voelt sportief, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik uit de C5 kom. De vering is wat strakker, de wielbasis natuurlijk korter, je voelt de weg goed, je zit goed vast in de stoelen, de diesel wil goed vooruit, de auto zit echt om je heen. Dat sportieve gevoel wordt natuurlijk een beetje teniet gedaan als voor het stoplicht het start-stop systeem in werking springt (iets dat je overigens kunt uitzetten), maar dat mag de sportieve pret niet drukken!

Concluderend: een prachtige verschijning met een topmotor en heerlijke rij-eigenschappen. En mocht ik dan toch iets negatiefs moeten zeggen (hoewel ik dat eigenlijk niet wil van zo’n heerlijke auto), dan toch de volgende kleine minpuntjes:

  • Dat gekke geurdingetje stinkt. Weg ermee!
  • De voorstoelen klappen wel heel erg zwaar naar voren
  • Er zit helemaal geen prullenbakje meer in?
  • De centrale armleuning zit in de weg van de handrem

Over Morloff

Morloff ontwerpt en realiseert succesvolle webtoepassingen op het gebied van procesoptimalisatie, eCommerce en rapportage door de inzet van moderne webtechnieken, sociale media en zoekmachine optimalisatie.

over ons | diensten | portfolio | contact | route

naar website IJsmonster.nl naar website ICT intermediairs naar website marcelvanlangen.com

Twitter

Morloff

Cuneraweg 169a
3911 RH Rhenen

M +31 (0)6 - 515 96 189
W www.morloff.nl
E contactformulier

Morloff op Twitter Morloff op Facebook Morloff op LinkedIn Morloff via RSS